Pekara Pons Doo, Slavka Krupeža 77, Čačak | Tel/Fax: +381 32 357 087

| Dostava | Česta pitanja | EN

UPOZNAJTE NOVE ARTIKLE U ASORTIMANU PEKARE PONS: PIVSKI ŠTAPIĆI SA SEMENKAMA

17.11.2021

Štapići sa semenkama susama, suncokreta i lana ili štapići posuti suncokretovim semenkama. Pekara Pons je svoj asortiman obogatila sa dva nova artikla, kojima će se obradovati svi koji žele nešto zdravije zalogaje za užinu, a štapiće možete kombinovati sa različitim dodacima i dobiti kompletan i ukusan obrok!

Seme suncokreta sadrži snažne antioksidante - vitamin E i selen. Antioksidanti imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i tako štite organizam od velikog broja degenerativnih bolesti poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja. Selen koji se nalazi u semenkama susama veoma je važan faktor u prevenciji raka.

Seme susama pravi je izvor hranljivih materija poput dobrih masnih kiselina, vitamina, minerala i biljnih vlakana. Magnezijum koji se nalazi u semenkama susama opušta mišiće, a vitamin B1 ima umirujuća i antidepresivna svojstva.

Zbog brojnih lekovitih svojstava koja sadrži, laneno seme značajno doprinosi očuvanju zdravlja i lečenju bolesti kardiovaskularnog sistema, artritisa, upala, dijabetesa, astme i raznih vrsta alergija. Vlakna u lanu štite zdravlje probavnog sistema i daju osećaj sitosti, te na taj način važan su činilac prilikom mršavljenja i detoksikacije organizma. 

 

Uživajte u zdravijim zalogajima uz Pons štapiće!