U proizvodnim pogonima pekare Pons nalazi se savremena oprema, koju konstantno unapređujemo. Ulažemo značajna sredstva u nove linije, nove proizvode i modernizaciju proizvodnje. Time postižemo veći proizvodni kapacitet, standardizovan kvalitet i raznovrsan asortiman.
Na prvom mestu nam su nam bezbednost, ispravnost i ujednačenost kvaliteta proizvoda. Inplementirani smo u sistem upravljanja kvalitetom (QMS), prema zahtevima standarda ISO 9001:2015 i sistem bezbednosti hrane (HACCP), u skladu sa Codex Alimentarius-om. U frigo pogonu, uspešno primenjujemo FSSC standard bezbednosti hrane, kao i standard Halal, koji nam omogućava izvoz na sva tržišta.
Redovnu kontrolu kvaliteta svih naših proizvoda vrši Zavod za javno zdravlje u Čačku, kao i naš interni sektor za upravljanje kvalitetom, u skladu sa FSSC (Food Safety System Certification).
Posebna potvrda kvaliteta naših proizvoda je i partnerstvo sa hotelima sa 4 i 5 zvezdica u Srbiji, a u domenu pekarskih proizvoda.