Pekara Pons Doo, Slavka Krupeža 77, Čačak | Tel/Fax: +381 32 357 087

| Dostava | Česta pitanja | EN

HRSKAVE PLOČICE: SLASNE I HRANLJIIVE

16.02.2022

Hrskave pločice sadrže 6 različitih zrna, bogatih hranljivim vrednostima. Zbog toga, odličan su izbor za zdraviju užinu, ili kao slasni dodatak nekom jelu. 

Pored klasičnih pločica, u asortimanu su i "Spicy" pločice, miljenice mnogih koji uživaju u pikantnijim ukusima.

Seme suncokreta sadrži snažne antioksidante - vitamin E i selen. Antioksidanti imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i tako štite organizam od velikog broja degenerativnih bolesti poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja. Selen koji se nalazi u semenkama susama veoma je važan faktor u prevenciji raka.

Zbog brojnih lekovitih svojstava koja sadrži, laneno seme značajno doprinosi očuvanju zdravlja i lečenju bolesti kardiovaskularnog sistema, artritisa, upala, dijabetesa, astme i raznih vrsta alergija. Vlakna u lanu štite zdravlje probavnog sistema i daju osećaj sitosti, te na taj način važan su činilac prilikom mršavljenja i detoksikacije organizma. 

Proso je žitarica bogata magnezijumom i gvožđem, vitaminima B kompleksa, cinkom, fosforom, kalijumom, kalcijumom, vlaknima i aminokiselinama.

Seme susama pravi je izvor hranljivih materija poput dobrih masnih kiselina, vitamina, minerala i biljnih vlakana. Magnezijum koji se nalazi u semenkama susama opušta mišiće, a vitamin B1 ima umirujuća i antidepresivna svojstva.

Soja važi za veoma hranljivu biljku, a njen sastav pretežno čine čisti proteini, čak preko 40%. Pored njih, u sastav soje ulaze i belančevine, ugljeni hidrati, vitamini i minerali, masti i lecitina.

Seme maka ima blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Jača kosti, snižava krvni pritisak, ali važan je faktor kod ublažavanja stresa. Podiže energetski nivo i poboljšava psihičko stanje.

Uživajte u hrskavim, slasnim zalogajima!